WORKSHOP 11

Medicijnen: Genezend of Bedreigend?

Naam: Petra van Krimpen

Opleiding: farmacie, promotie

Loopbaan: Na mijn promotie ben ik gestart bij Unilever in ontwikkelings- en QA functies. Sinds 1998 ben ik werkzaam in de wereld van bloed- en weefselproducten en geneesmiddelen uit plasma bij Sanquin. Ik ben in verschillende delen van Sanquin actief of actief geweest. Als apotheker waren mijn verantwoordelijkheden vooral gericht op het bewaken en borgen van de kwaliteit van de producten. Sinds een aantal jaren ben ik verantwoordelijk voor de vrijgifte van ATMPs (Advanced Therapy Medicinal Products) en voor het bewaken van het veiligheidsprofiel van geneesmiddelen als ze op de markt zijn (QPPV).

Dagelijkse werkzaamheden: Brandjes blussen, het behandelen van productklachten en bijwerkingen, producten vrijgeven, rapportages maken, beleidsdocumenten maken en nieuwe processen ontwikkelen en implementeren.

De workshop: De workshop zal gaan over de kwaliteit van geneesmiddelen voor en na de vrijgifte. Wat wordt er van de producten verwacht? Wat wordt er van jou, als verantwoordelijke, verwacht, en wat kan je zelf verwachten? Ik geef daarbij een kijkje in de wereld van bloed en weefselproducten met de opvallende zaken die daarbij horen.