WORKSHOP 27

Het combineren van business en wetenschap

Naam: Mathijs de Kleer

Vooropleiding: Bio-Pharmaceutical Sciences

Loopbaan: Mijn naam is Mathijs de Kleer en ik ben op dit moment werkzaam als consultant bij Catalyze. Ik gebruik mijn wetenschappelijke achtergrond die ik opgedaan heb tijdens mijn studie Bio-Pharmaceutical Sciences (specialisatie Science-Based Business) elke dag om de best mogelijke service aan te bieden aan mijn klanten in de Biotechnologische Sector.

Beroep: Consultant bij Catalyze

Dagelijkse werkzaamheden: Ik werk elke dag samen met meer dan 30 bedrijven om ervoor te zorgen dat er genoeg geld binnen komt, zodat zij zich kunnen focussen op wat echt belangrijk is: het doen van baanbrekende ontdekkingen die patiënten vooruithelpen.

De workshop: Vanaf het begin van je wetenschappelijke studie word je één richting in geduwd door de universiteit: In het geval van biofarmaceutische wetenschappen is dat een PhD, in het geval van Farmacie is dat de apotheek.

Maar is dat wel echt de richting die je op wilt? Veel studenten komen er tijdens hun studie achter dat daar hun passie niet ligt en ambiëren een carrière in een andere hoek. In mijn geval was dit het combineren van business en wetenschap.

Gedurende deze interactieve sessie ben ik niet van plan om de hele tijd aan het woord te zijn: ik ben ook benieuwd naar jullie motivatie en blik op jullie toekomstige carrière!