WORKSHOP 31

Farmacovigilantie, apotheker bij het Lareb

Naam: Jette van Lint

Vooropleiding: Farmacie in Groningen

Loopbaan: 2015 – Projectapotheker Franciscus Gasthuis en Vlietland. 2017 – Wetenschappelijk beoordelaar Bijwerkingencentrum Lareb. In het ziekenhuis vond ik het het leukst om inhoudelijk bezig te zijn met alle vraagstukken uit de kliniek maar de apotheek was niet helemaal mijn plek. Bij Lareb ben ik dagelijks inhoudelijk bezig met geneesmiddelen, werk ik nog steeds veel samen met zorgverleners uit de praktijk maar hoef ik me niet meer bezig te houden met de vele leveringsproblemen die ik in het ziekenhuis veel tegen kwam.

Beroep: apotheker/wetenschappelijk beoordelaar bij Bijwerkingencentrum Lareb

Dagelijkse werkzaamheden: Alles wat met bijwerkingen te maken heeft. Dit betreft niet alleen het reguliere proces van het vinden van nog onbekende bijwerkingen of het ontdekken van een typisch beloop of patroon in bijwerkingen maar ook onderzoek, werken aan publicaties, congres bezoeken, verschillende projecten, vraagstukken van patiĆ«nten of zorgverleners beantwoorden, samenwerken met zorgverleners uit de praktijk of internationale collega’s en onderwijs geven.

De workshop: De workshop zal ingaan op de werkzaamheden en mogelijkheden van een apotheker bij Lareb. Je zult een beeld krijgen van de wereld van farmacovigilantie en alles wat daarmee te maken heeft. Voor als je niet zeker bent van een loopbaan in de openbare of ziekenhuisfarmacie maar het wel heel leuk vindt om inhoudelijk bezig te zijn in je vakgebied.