WORKSHOP 33

Medicinale Cannabis

Naam: Heleen Kuijper – Tissot van Patot

Loopbaan: Na Farmacie te hebben gestudeerd in Utrecht ben ik sinds 1995 werkzaam als openbaar apotheker. Optimale farmaceutische zorg met aandacht voor de patiënt is mijn passie. Het juiste geneesmiddel bij de juiste patiënt, professioneel advies aan zorgverleners en het ondernemerschap maken het vak van apotheker zo interessant en uitdagend.

Sinds de zomer van 2017 heb ik mij verdiept in medicinale cannabis. Het heeft geresulteerd in een samenwerking met Apotheek Cannabiszorg wat uiteindelijk Clinical Cannabis Care in Breukelen is geworden. Als apotheker ben ik verantwoordelijk voor productontwikkeling en advisering en scholing van artsen en apothekers.

De workshop: Clinical Cannabis Care is een apotheek uitsluitend gespecialiseerd in de bereiding van medicinale cannabisolie. Apothekers krijgen veel vragen over medicinale cannabis. Door gebrek aan kennis bestaat er nog veel onduidelijkheid omtrent medicinale cannabis. Door antwoord te geven op de volgende vragen, hopen we jullie deze kennis mee te geven en een inkijkje te geven in deze nieuwe materie.

Wat is het endocannabinoïden systeem?

Hoe wordt de medicinale cannabis olie bereid?

Wat zijn de risico’s van het gebruik van medicinale cannabis?

Klopt het dat medicinale cannabis in tegenstelling tot nederwiet en hasj geen effect heeft op de stemming?