WORKSHOP 34

GDS apotheker en kwaliteitsmanager bij Spits Oosterwolde

 Naam: Saskia van Goor

Vooropleiding: Farmacie RUG (inclusief apothekersopleiding)

Loopbaan:

2017-heden: GDS apotheker en Manager Kwaliteit bij Spits Oosterwolde.

2012-2016: QA Officer en Qualified Person bij Sharp Packaging Solutions Oudehaske/Heerenveen.

2010-2012: Formulariumapotheker Proeftuin Farmacie Groningen.

2004-2009: promotieonderzoek UMCG naar effecten van visolie-vetzuren tijdens zwangerschap op moeder en kind. Gepromoveerd in april 2011.

2004: Master Farmacie en Apothekersexamen

Beroep: Manager Kwaliteit, GDS apotheker (GDS = GeneesmiddelDistributieSysteem).

Dagelijkse werkzaamheden: Spits Oosterwolde maakt medirollen (Baxterrollen). De kwaliteitsafdeling is verantwoordelijk voor de borging van kwaliteitseisen binnen dit proces. De constante cyclus van processen evalueren, verbeterplannen, trainen, bijstellen van plannen en leren van fouten en gebeurtenissen helpt ons daarbij. Als apotheker bij Spits ben ik medeverantwoordelijk voor de beoordeling van het geneesmiddelassortiment, voor de gebruikte medicatie, alsmede voor de kwaliteit van iedere medirol die Spits verlaat. Daarnaast ben ik lid van het managementteam van de organisatie en daarmee medeverantwoordelijk voor het algehele resultaat van Spits.

De workshop: Een blik op één van de mogelijkheden buiten de openbare of ziekenhuisapotheek. De GDS apotheek lijkt qua proces veel op een industriële (GMP) omgeving en kan veel ondersteuning bieden aan de zorg.