WORKSHOP 35

Het investeringsvak, wat voor jou?

Naam: Thijs Schaap

Vooropleiding: Bio-Farmaceutische Wetenschappen BSc (Leiden) & Management of Technology MSc (TU Delft)

Loopbaan: In Leiden heb ik Bio-Farmaceutische Wetenschappen gestudeerd van 2009 tot 2013. Tijdens deze bachelor ben ik actief geweest bij de K.N.P.S.V. in de congrescommissie en als bestuurslid. Ook bij EPSA ben ik een jaar actief geweest. Na mijn bachelor wilde ik buiten het lab kijken en heb ik een master Management of Technology afgerond in Delft. Een hoogtepunt was een traineeship van een half jaar bij de Nederlandse ambassade in Israël. Na een kort uitstapje in de consultancywereld heb ik ben ik begonnen mijn carrière in Venture Capital begonnen bij InnovationQuarter als Business Analist voor de sectoren Life Sciences & Health en Cleantech. Het leuke van het investeringsvak is dat allerlei ondernemers jou proberen te overtuigen van hun businessplan om een technisch bedrijf te bouwen dat een maatschappelijk of zakelijk probleem kan oplossen.  Ook bedrijfjes die een nieuw geneesmiddel naar de markt willen brengen komen vaak langs. Als business analist was het mijn taak om deze plannen kritisch te wegen op allerlei vlakken, van techniek tot markt tot financieel.  Na 2,5 jaar analistenwerk ben ik doorgegroeid bij InnovationQuarter naar de functie Junior Investment Manager waar ik nu zelfverantwoordelijk ben voor een aantal van onze investeringen in het Life Science & Health portfolio en op regelmatige basis geconfronteerd wordt met de groeistuipen van een start-up/scale-up.

Beroep: Junior Investment Manager

Dagelijkse werkzaamheden: Analyseren van binnenkomende investeringsaanvragen, aanjagen van co-investeringen, portfolio van bestaande participaties onderhouden en het ondersteunen van de participaties waarin IQ heeft geïnvesteerd.

De workshop: Je gaat in 15 minuten bepalen of jij wilt investeren in twee echte casussen en het investeringsvak wat voor jou is!